Vidres Berni S.L.

CaixaForum València

CaixaForum València. El Núvol. ©Màximo Garcia. Fundació “la Caixa”

2022

Tipus de projecte: Construcció Centre Cultural

Constructora: Acsa Sorigué

Arquitectura: Enric Ruiz Geli – Cloud9

Localització: València (Ciutat de les Arts i les Ciències)

Imatges: Fundació La Caixa @caixaforum

La Fundació la Caixa inaugura el més singular dels nou Caixa Fòrum d’Espanya, ubicat dins de l’edifici de l’Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

El projecte, obra de l’arquitecte Enric Ruiz-Geli i l’equip Cloud9, ha estat ideat per donar vida dins l’edifici icònic de l’Àgora. Una sèrie de càpsules o “cèl·lules vives” conformen un paisatge futurista que figura com una plaça pública amb unes grades de roure amb un auditori a sota, dues sales d’exposicions, un restaurant, la zona vip i la zona d’administració, una llibreria i un element més singular, al centre, que representa un núvol.

Vidres Berni ha participat en totes les diferents instal·lacions de vidre: façana d’accés, revestiment de miralls, baranes i tancaments de vidre laminar, revestiments amb vidre lacobel colors, òculs del restaurant, etc.

Tècnicament ha representat un repte, en la instal·lació amb mitjans auxiliars i en la producció, tant pels materials com per les seves formes i dimensions. Els mesuraments dels vidres, per a les obertures i, en especial, per als tancaments interiors de la zona d’administració, han estat realitzats amb l’escàner 3D BKLD, amb la seva posterior conversió al núvol de punts per a la seva fabricació. La instal·lació dels vidres laminars de seguretat ha estat complexa pel seu encaix a les formes de la coberta de ceràmica, obra del ceramista Toni Cumella.

Ha estat un projecte llarg i de grans dimensions, amb l’objectiu d’omplir de contingut i ús un edifici emblemàtic ja existent i transformar-lo en un centre cultural de primer nivell.

Contacte

Vols que col·laborem en el teu projecte?