Festival d’Arquitectures de Barcelona

Des del 20 fins aquest diumenge 30 d’abril se celebra el #ModelFestBCN Festival d’Arquitectures de Barcelona impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i enguany organitzat per la Fundació Mies van der Rohe.

El Festival Model és un espai de reflexió i celebració per, a través de l’arquitectura experimental, repensar com volem viure a partir de nous models de ciutat.

Per això un dels objectius és apropar a la ciutadania a aquests debats al voltant de l’arquitectura i urbanisme des de la vessant social i mediambiental.

El lema d’enguany és l’Empatia Radical que en arquitectura és “…crear espais que no només compleixin funcions pràctiques, sinó que també tinguin un impacte positiu en les comunitats a les quals serveixen contribuint a un món més equitatiu, inclusiu, just i sostenible, present i futur.”

En aquest marc, molts estudis d’arquitectura amb els quals Vidres Berni col·labora, com GCA Architects o Ruiz-Larrea Arquitectura (abans 2gv) han participat obrint les seves portes a la ciutadania per a crear aquests vincles i debats.

Enguany ens hem apropat a les portes obertes de GCA Architects on hem palpat els valors de l’elegància, la sobrietat, la sostenibilitat i la permanència en el temps que caracteritzen aquest estudi.

A través d’un recorregut hem descobert la rehabilitació que va transformar una important empresa tèxtil en la seu de Barcelona GCA Architects, on els antics magatzems han donat pas a uns espais diàfans que permeten que flueixi la llum i la comunicació.

Sens dubte una bona oportunitat per reflexionar i comprendre com l’arquitectura pot jugar un paper molt important en la nostra societat i en les nostres vides.

 

Consulta’n el programa: https://lnkd.in/dCsZWj-p