Vidres Berni S.L.

Tanatori Sants

2023

Tipus de projecte: Rehabilitació i nou ús edifici patrimonial

Project Manager: Marc Monedero

Constructora: Sinophos Group Lloret, sl

Projecte arquitectura: Mirag Arquitectura

Localització: Barcelona

Imatges: Noelia Beltrán

Aquest projecte s’ha realitzat dins un edifici existent de tipus noucentista que es troba dins el catàleg de béns d’interès cultural local de l’Ajuntament de la ciutat de Barcelona. Per aquest motiu el projecte arquitectònic ha estat pensat amb la idea de preservar al màxim l’edifici originari, ressaltant els elements singulars i aprofitant les seves característiques per al nou ús com a tanatori.

L’element més destacat és la coberta d’encavallades metàl·liques sobre biguetes de fusta per on entra la llum i que s’ha volgut conservar i aprofitar com entrada de llum natural a tot l’espai. El vidre esdevé un dels materials escollits per a la transmissió de la llum natural tant en el cimbori de l’oratori, com en els tancaments de les sales d’administració de la zona superior com en els recintes enjardinats de les sales de vetlla situades longitudinalment en la zona central de l’espai.

Els vidres amb cambra d’aire del cimbori i els dels panells de la zona d’administració són vidres amb làmina de seguretat translúcida i aïllament acústic. En les sales de vetlla també tenen la característica de seguretat i aïllament acústic però en transparent.

La llum natural present en tot l’espai, la uniformitat de les tonalitats clares emprades dels elements, com és el cas del vidre, i de les seves formes aporten al recinte un ambient de pau i acolliment.

Contacte

Vols que col·laborem en el teu projecte?